Latest GK GS

Current Affairs : November 7th , 2018 GK Question of The Day

 Daily GK, question November 7th, 2018  General Knowledge, Current Affairs 

1. Which famous spacecraft was recently retired by NASA?
Ans:- Don

2. In which state was the much-awaited signature bridge inaugurated recently?

Ans:- Delhi

3. Which of the waterfalls was recently signed by India and Japan to start hydropower projects?

Ans:- Trump

4. In which country did scientists find 11 million years old remnants of a new species of vegetarian dinosaurs ('Sourropods' group)?

Ans:-Argentina

5. How many millions of dollars have India signed for the purchase of two Upgraded Krivak III class warships with Russia?

Ans:-950 million dollars

6. Which state of India has been approved to be the largest hospital in the world?

Ans:- Bihar

7. Which institute has been created by India's first indigenous microprocessor?

Ans:-  IIT Madras

8. According to a report of 'The Diplomat', in which country in the happy countries of the world has 4,200 cases related to mental illness in 2017?

Ans:- Bhutan

9. Iran has started mass production of a fighter jet designed in the country?

Ans:- Kowsar Fighter Jet

10. India and which country have recently signed a loan agreement of Rs.1817 crore for the Turaga hydroelectric project?

Ans:- Japan


 

» Current Affairs : November 6th, 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 3rd, 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 2nd, 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 2nd , 2018 GK Question of The Day