Latest GK GS

GK Questions 1st May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 1st May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is the Labor Day celebrated?

Ans:- 1st May

2.  When Maharashtra Day is observed?

Ans:- 1st May 

3. What is the name of Japan's new King?

Ans:- King Naruhito

4. Nepal collected 3000 Kg of garbage from Mt Everest under which campaign?

Ans:-  Everest Cleaning Campaign

5. What is the name of first Indian Wrestler to fight at New York’s Iconic Madison Square?

Ans:- Barang Punia

6.  Which country's city creates a new Guinness World Record for hosting maximum flags?

Ans:- Lebanon’s Capital Beirut

7. Recently, Indian Army Found Footprints of which creature on the Himalayas?

Ans:- 'Yeti' or 'Him Manav' or 'Snowman'

8. Who was named 2019 FWA footballer of the year?

Ans:- Raheem Sterling

9. Which city hosted the Shanghai Co-operation Organisation (SCO) Defence Ministers' conclave?

Ans:-Bishkek 

10. When is the International Jazz Day celebrated?

Ans:- 30th April 

11. Indonesia recently announced to relocate its capital. What is the Capital of Indonesia?
 
Ans:- Jakarta
 
12. RBI recently announced to issue Rs 20 banknotes of greenish-yellow color. The new Rs 20 banknotes will bear which heritage site? ?
 
Ans:- Ellora Caves

 

» Daily Current Affairs 1st May 2019 GK GS Bulletins

» Labour Day Or International Workers Day Celebrations on 1st May 2019 Theme, Details

» GK Questions 30th April 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 30th April 2018 GK GS Bulletins