Latest GK GS

GK Questions 16th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 16th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Kailash Manasarovar Yatra will begin by which date?

Ans:- 8th June 2019

2. Which social media app got affected By ‘Targeted’ Spyware Attack? 

Ans:- WhatsApp

3.  Which institution directed 18 states, 2 UTs to submit an action plan on the utilization of treated wastewater?

Ans:- NGT

3. Which Department launched the MANAV: Human Atlas Initiative??

Ans:- Department of Biotechnology (DBT)

4. Which city recently declared environmental emergency after the City’s air quality sharply worsened as a result of a series of wildfires?

Ans:-Mexico City

5. Who has been appointed as Yes Bank’s Additional Director by RBI?

Ans:- R Gandhi

6. Which car manufacturing company has announced to abandon combustion engines by 2039?

Ans:- Mercedez Benz

7. The United Nations recently imposed sanctions on which terror group?

Ans:- ISIS-Khorasan

8. Who won the Women’s Singles Title in Madrid Open tennis?

Ans:- Kiki Bertens

9. A species of which snake has discovered in the eastern part of Odisha recently?

Ans:- Vine

10. What is the name of India's first woman female ICC match referee?

Ans:- GS Lakshmi 

11. Which extinct bird has recently re-appeared after the revaluation process?
 
Ans:- White-throated rail
 
12. Which international agency described that Moon is shrinking and shaking from millions of years?

Ans:- NASA

12. Which country was recently chosen as Co-chair of Consultative Group of Global Facility for Disaster Reduction and Recovery?

Ans:- India

13. When is the International Day of Families celebrated every year?

Ans:- 15th May

14. what is the name of Indian pilot captain for commercial flights became the world’s 1st woman to cross Atlantic Ocean solo in LSA?

Ans:- Aarohi Pandit 


 

» Daily Current Affairs 16th May 2019 GK GS Bulletin

» Registration for Kailash Manasarovar Yatra 2019: Eligibility, How to Apply

» Daily Current Affairs 10th April 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 15th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 15th May 2019 GK GS Bulletins