Latest GK GS

GK Questions 15th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 15th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is the International Day of Families celebrated every year?

Ans:- 15th May

2. Which team was a runner-up in IPL 2019? 

Ans:- Chennai Super Kings (CSK)

3.  Which aerial vehicle was flight tested successfully by DRDO?

Ans:- ABHYAS

3. Which Department launched the MANAV: Human Atlas Initiative??

Ans:- Department of Biotechnology (DBT)

4. Which among the following retired Supreme Court judges has been appointed to the Supreme Court of Fiji?

Ans:-Madan Bhimrao Lokur

5. Central Government of India has extended the ban imposed on which among the following militant organizations??

Ans:- Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) 

6. Which country has decided to mobilize its military in the fight against African swine fever?

Ans:- Vietnam

7. Which nation is hosting Dialogue of Asian Civilizations from 15th to 22nd May 2019?

Ans:- China

8. NASA to dub its 2024 Mission to Moon by what name?

Ans:- Artemis

9. Recently, Paytm has collaborated with which bak to launch its 1st credit card called ‘Paytm First Card’?

Ans:- Citibank 

10. What is the name of India's first woman female ICC match referee?

Ans:- GS Lakshmi 

11. Lok Sabha Elections 2019: ECI orders repolling at which Haryana city?
 
Ans:- Faridabad (Booth No: 88)
 
12. Which Institution announced Rs 700 crore project funds for agriculture and rural start-ups?

Ans:- NABARD

13. Which treaty was amended recently to include Plastic Waste?

Ans:- Basel Convention


 

» Daily Current Affairs 15th May 2019 GK GS Bulletins

» 15th May: International Day of Families 2019 Theme, Details, Aim, Significance

» Daily Current Affairs 15th May 2018 GK GS Bulletins

» GK Questions 14th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 14th May 2019 GK GS Bulletins