Latest GK GS

GK Questions 8th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 8th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When was the World Red Cross and Red Crescent Day celebrated?

Ans:- 8th May 

2.  What is the name of the asteroid that is expected to fly close to earth in 2029?

Ans:-  Asteroid '99942 Apophis'

3. What is the name of Delhi High Court's pilot project?

Ans:-Zero Pendency Court Project 

4. What is the name of the new President of Panama? 

Ans:- Laurentino Cortizo 

5. What is the name of Kerala’s state amphibian?

Ans:-  Purple Frog

6. The Election Commission has allowed relaxation of the model code of conduct in which among the following states?

Ans:- Maharashtra

7. From when Chardham Yatra begins?

Ans:- 7th May 2019

8. What is the name of India’s first Solar Mission?

Ans:-  Aditya- L1

9. Which organization launched USD 5 billion Action Plan for Healthy Oceans and Sustainable Blue Economies for the Asia and Pacific?

Ans:- Asian Development Bank (ADB)

10. Which Indian Navy's Missile Destroyer got decommissioned on 6th May 2019?

Ans:- INS Ranjit

11.  Who was sworn-in as the Chief Justice of the Chhattisgarh High Court?
 
Ans:- Justice PR Ramachandra Menon
 
12. What is the name of the tool that the GRIHA Council developed to evaluate environmental performance Of existing day schools? 
 
Ans:- GRIHA Tool
 
13. When was the World Thalassemia Day celebrated every year?

Ans:- 8th May 


 

» Daily Current Affairs 8th May 2019 GK GS Bulletins

» World Red Cross Day Celebration On 8th May 2019 Theme, Details, Significance, History

» Daily Current Affairs 9th May 2018 GK GS Bulletins

» GK Questions 6th-7th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 6th & 7th May 2019 GK GS Bulletins