Latest GK GS

GK Questions 6th-7th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 6th-7th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When was the World Asthma Day 2019 celebrated?

Ans:- 7th May 2019

2. For how many constituencies Lok Sabha Elections-2019 took place?

Ans:- 51 Constituencies

3. Who launched Cargo Mission for NASA to International Space Station (ISS)?

Ans:-SpaceX

4. Recently IIT Kanpur and CSC e-Governance Services India collaborated to scale-up which scheme? 

Ans:- ‘Unnat Bharat Abhiyan’ Scheme

5. Fashion e-Marketplace Myntra appointed as their first brand ambassadors?

Ans:-  Virat Kohli & Anushka Sharma

6. Nepal's young girl Bandana creates Guinness World Records for which thing 

Ans:- Longest Dancing

7. What is the name of India's last captive white tiger who dies at the age of 18 years?

Ans:- Bajirao 

8. How many medals Indian boxers won at 36th Feliks Stamm International Boxing, Poland?

Ans:- 6 Medals (2 Gold+1 Silver+3 Bronze)

9. What is the name of Paytm president who resigned?

Ans:- Bhushan Patil

10. Which Indian Navy's Missile Destroyer got decommissioned on 6th May 2019?

Ans:- INS Ranjit

11.  PC Chandra Purashkaar 2019 was conferred to which personality?
 
Ans:- Padma Bhushan Dr. Devi Prasad Shetty
 
12. What is the name of Japan’s first privately developed rocket that reached outer space? 
 
Ans:- Momo-3 Rocket
 
13. When was the World Athletics Day 2019 celebrated every year?

Ans:- 7th May 2019


 

» Daily Current Affairs 6th & 7th May 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 30th April 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 30th April 2018 GK GS Bulletins

» GK Questions 5th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 5th May 2019 GK GS Bulletins