Latest GK GS

GK Questions 22nd October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 22nd October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is National Police Commemoration Day Celebrated?

Ans: 21st October

2. Joko Widodo has been re-elected as the President of which nation?

Ans: Indonesia

3. Defence Minister Rajnath Singh on 21 October 2019 inaugurated which bridge in Ladakh?

Ans: Col Chewang Rinchen Setu 

4.  UN World Food Programme (WFP) launches which campaign against hunger and malnutrition in India?

Ans: Feed Our Future

5. What is the name of the world’s highest battlefield which is now open for tourism?

Ans: Siachen

6.   Which State Government recently agreed to implement the Central scheme PM-KISAN?

Ans: Delhi

7. The Ayurveda Palliative Care Unit was inaugurated recently in which city?

Ans:  New Delhi

8. Haryana Assembly Election 2019 was held in how many constituencies?

Ans: 90

9. How many constituencies are up for polls in the Maharashtra assembly elections 2019?

Ans: 288

10. World’s oldest known natural pearl was discovered off which city’s coast?

Ans: Abu Dhabi

11. Which Indian cricketer broke Don Bradman's record of highest average in Test cricket on home soil?

Ans: Rohit Sharma


 

» Daily Current Affairs 22nd October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 20th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 20th October 2019 GK GS Bulletins