Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Questions 27th April 2019 General Knowledge, Current Affairs

 

 

Daily GK Questions 27th April 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When the World Veterinary Day is celebrated every year?

Ans:- Last Saturday Every Year (27th April 2019)

2. What did India's ICMR unveil to eliminate malaria from India by 2030?

Ans:- 'MERA India' Alliance 

3. What did the Home Ministry distribute to states and UTs to collect evidence on sexual assault cases?

Ans:- Special kits 'SAECKs' 

4. Who named Indian envoy to Seychelles

Ans:- Dalbir Singh

5. Where gid ABU Media Summit on Climate Action and Disaster Preparedness held?

Ans:- Kathmandu, Nepal

6.  When the World Intellectual Property Day is celebrated every year?

Ans:- 26 April

7. Which Indian players win India’s 2nd gold at ISSF Beijing World Cup 2019?

Ans:- Saurabh Chaudhary and Manu Bhaker

8. Who wins inaugural Asian Snooker Tour title?

Ans:- Pankaj Advani

9. Which country has initiated the step towards listing giraffes as threatened species?

Ans:- United States

10. Which Indian Institute became the only one to feature in QS EMBA Rankings 2019

Ans:- IIM-Bangalore

11. Which country’s foreign plastic waste ban has thrown the world’s plastic recycling sector into chaos?
 
Ans:- China
 
12. When is the World Day for Safety and Health at Work celebrated?
 
Ans:- 28th April 

 

Latest World Veterinary Day Updates

» Daily Current Affairs 27th April 2019 GK GS Bulletins

» World Veterinary Day Celebrations On 27 April 2019 Theme, Details, Aim, Significance

» GK Questions 26th April 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 26th April 2019 GK GS Bulletins