Latest GK GS

GK Questions 2nd May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 2nd May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. United Nations puts Pakistan's which terrorist on Global Terrorist List?

Ans:- JeM Chief Masood Azhar 

2.  Recently, BHEL and ARAI inked MoU on which projects?

Ans:- e-Mobility Projects

3. What is the name of Japan's new Era?

Ans:- Reiwa Era

4. What is the name of Indo-French navies bilateral joint exercise that held from 1st May- 10th May 2019?

Ans:- VARUNA-19

5. Hockey India nominated which hockey player for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2019?

Ans:- Indian Goalkeeper P.R. Sreejesh  

6. When is the World Press Freedom Day celebrated every year?

Ans:- 3rd May

7. Which Indian shooter attains world number-1 spot in women's 10 m air rifle event 2019?

Ans:- Apurvi Chandela 

8. What is the name of the cyclone that has emerged at the Bay of Bengal on 30th April?

Ans:- Cyclone Fani

9. National Shooting Federation nominated which Indian shooters for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2019?

Ans:-Heena Sidhu and Ankur Mittal

10. When is the Labor Day celebrated?

Ans:- 1st May 

11. When is Gujarat Foundation Day observed?
 
Ans:- 1st May 
 
12. What is the name of Pakistan's retaliatory action against Balakot strike of India on 27th February 2019? 
 
Ans:-  Operation Swift Retort

 

» UN Puts Pakistan's JeM Chief Masood Azhar on Global Terrorist List

» Daily Current Affairs 16th March 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 1st May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 1st May 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 30th April 2019 General Knowledge, Current Affairs