Latest GK GS

GK Questions 3rd May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 3rd May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is the World Press Freedom Day celebrated every year?

Ans:- 3rd May 

2.  Where did BSNL first ‘Bharat Fibre’ for high-speed broadband Internet service launched?

Ans:-Pulwama

3. When is ISRO launching lunar mission ‘Chandrayaan-2’?

Ans:- July 2019

4. Which country’s President has signed a controversial internet bill “Sovereign Internet” into law?

Ans:- Russia 

5. Who named first-ever non-British President of Marylebone Cricket Club (MCC)?

Ans:- Kumar Sangakkara (Sri Lankan Cricketer) 

6. Who became the Indian Air Force (IAF’s) Training Command Chief?

Ans:- Air Marshal Ghotia

7.  Who became the first-ever Independent Woman Director to BSE board?

Ans:-  M Jayshree Vyas

8. Where was India’s biggest stucco figurine unearthed found?

Ans:- Phanigiri (Telangana) 

9. Which nation has barred preaching religious, radical ideologies glorifying terrorism??

Ans:- Sri Lanka

10. When is the World Password Day celebrated every year?

Ans:- First Thursday of May (2nd May 2019)

11. When is the World Tuna Day 2019 celebrated every year?
 
Ans:- 2nd May 
 
12. Who was named as the 2019 footballer of the year by the Football Writers' Association (FWA)? 
 
Ans:- Raheem Sterling
 
13. Recently, who released postage stamp to commemorate the 750th birth anniversary of Sri Vedanta Desikan?
 
Ans:- Indian Vice President Venkaiah Naidu

 

» Daily Current Affairs 3rd May 2019 GK GS Bulletins

» World Press Freedom Day Celebrations On 3rd May 2019 Theme, Details, Aim, History

» Daily Current Affairs 3rd May 2018 GK GS Bulletins

» Daily Current Affairs 2nd May 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 2nd May 2019 General Knowledge, Current Affairs