Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Questions 12th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

 

 

Daily GK Questions 12th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is the Mother's Day 2019 celebrated?

Ans:- 12th May 2019

2.  IAF formally gets which first helicopter from the United States in May 2019?

Ans:- AH-64E (I) Apache Guardian Helicopter 

3. United Nations appointed whom as new  'SDG Advocates'?

Ans:- Bollywood Actress Dia Mirza & Alibaba’s Jack Ma 

4. What is the name of new species of Pit Viper found in Itanagar, Arunachal Pradesh?

Ans:- Trimeresurus arunachalensis

5. What is the name of the microprocessor that IIT Bombay developed?

Ans:-  ‘AJIT’ Microprocessor 

6. Which electronic company launched the world’s Highest Resolution Image Sensor?

Ans:- Samsung

7. Where did Indian Navy undertake group sail exercise with Japan, Philippines, and the US?

Ans:- South China Sea

8. Which Indian airport ranked among top 10 in the World-Survey by Air Help?

Ans:- Hyderabad’s Rajiv Gandhi International Airport

9. India gets its first ever ice cafe at which place?

Ans:- Gaya Village, Ladakh (14,000 feet)

10. When did 2019 Lok Sabha Elections Phase VI for 59 constituencies, spread over six states begins?

Ans:- 12th May 2019

11. In Chhattisgarh first which Anti-Naxal Women’s Commando unit that deployed recently?
 
Ans:- Danteshwari Ladake
 
12. When did World Migratory Bird Day 2019 celebrations held?

Ans:- 11th May 2019


 

Latest Mothers Day Updates

» 12th May: Mother's Day Celebrations Details, Aim, Significance, History

» Mother's Day 2018: history, celebration, details

» GK Questions 11th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 11th May 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 9th May 2019 General Knowledge, Current Affairs