Latest GK GS

GK Questions 9th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 9th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. As per the report released by digital marketing platform SEMrush, who is the 2nd most followed politician globally?

Ans:- Narendra Modi 

2.  India was re-elected as Observer to which international forum??

Ans:- Arctic Council

3. Which Indian has been re-elected to International Narcotics Control Board?

Ans:- Jagjit Pavadia

4. Which nation has pulled from some key commitments under the 2015 nuclear deal?

Ans:- Iran

5. Purple frog will soon be crowned as amphibian of which state?

Ans:-  Kerala

6. Which nation has terminated its Black List of Indian-origin people?

Ans:- India

7. From when Chardham Yatra begins?

Ans:- 7th May 2019

8. What is the name of India’s first Solar Mission?

Ans:-  Aditya- L1

9. Which nation has appealed to the international community to lift travel warnings?

Ans:- Sri Lanka

10. Which day is celebrated as International Nurse Day?

Ans:- 12th May

11.  Name the Father of modern legal education in India who passed away recently.?
 
Ans:- NR Madhava Menon
 
12. When was the World Thalassemia Day celebrated every year?

Ans:- 8th May 

13. When was the World Red Cross and Red Crescent Day celebrated?

Ans:- 8th May 


 

» Daily Current Affairs 9th May 2019 GK GS Bulletins

» PM Narendra Modi 2nd Most Followed Politician Globally After Barack Obama

» Cyclone Fani: Modi Government Provides Rs 1000 crore Aid To Odisha

» GK Questions 8th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 8th May 2019 GK GS Bulletins