Latest GK GS

GK Questions 1st October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 1st October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is International Day of Older Persons celebrated every year?

Ans: 1st October

2. When is World Vegetarian Day is celebrated every year?

Ans: 1st October 

3. Google honors which American psychiatrist, and substance abuse researcher with a doodle on 1st Oct 2019?

Ans: Dr. Herbert David Kleber

4. Which fast-fashion retailer has filed for bankruptcy?

Ans: Forever 21

5. Who has been named ‘India’s most powerful women in media’?

Ans: Kallie Puri

6. Which Indian wrestler has become world no. 1 in 86kg category?

Ans: Deepak Punia 

7. Who has taken over as the new IAF Chief?

Ans: Air Marshal RKS Bhadauria

8. Which Indian classical musician has been honored with a planet named after him?

Ans: Pandit Jasraj

9. Pakistan has invited which Indian leader for Kartarpur Corridor inauguration?

Ans: Manmohan Singh

10. Which American sprinter recently won the gold medal in the World Athletics Championship by completing 100 meters in 9.76 seconds?

Ans: Christian Colman

11. What is the name of the murderer of former Punjab Chief Minister Beant Singh, whose death sentence has been converted to life imprisonment?

Ans: Balwant Singh

12. According to the School Education Quality Index 'SEQI 2019 which city topped?

Ans: Kerala


 

» Daily Current Affairs 1st October 2019 GK GS Bulletins

» Daily Current Affairs 30th September 2019 GK GS Bulletins

» 9 October: World Post Day 2019 Theme Details, Aim, Significance

» GK Questions 29th September 2019 General Knowledge, Current Affairs