Latest GK GS

GK Questions 6th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Thursday 6th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is World Environment Day observed?

Ans: -June 5th 

2. When is  International Day for the Fight against Illegal, Unreported and Unregulated Fishing observed?

Ans: -June 5th 

3. Union Environment Ministry launched which campaign on the occasion of World Environment Day?

Ans:- SelfiewithSapling

4. India wins its first match of cricket world cup 2019 on 5th June 2019, against which country?

Ans:- South Africa

5. PM Narendra Modi formed 2 Cabinet Committees to tackle what issues of India?

Ans:- Economic growth & Unemployment

6.  Indian Meteorological Department (IMD) appointed whom as new Director General?

Ans:- Mrutyunjay Mohapatra

7. UN Russian Language Day observed on which date?

Ans:- 6th June 

8. Veteran Malayalam actress Sheela wins which award for her contributions to Malayalam Cinema?

Ans:- J C Daniel Award 

9. Recently. India's DRDO test fired which Supersonic Cruise missile from Odisha?

Ans:- Brahmos Missile 

10. Islamic religious festival 'Eid Ul Fitr 2019' celebrations were held on which date?

Ans:- 5th June 2019

11. Who became the most capped India player by surpassing Bhaichung Bhutia's 107 international matches?

Ans:- Sunil Chhetri 


 

» GK Questions 5th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» GK Questions 4th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» GK Questions 3rd June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 6th June 2019 GK GS Bulletins

» Daily Current Affairs 5th June 2019 GK GS Bulletins