Latest GK GS

GK Questions 7th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Saturday 7th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

0. ISRO lost communication with Chandrayaan-2 on its landing before how many kilometers away from moon?

Ans: 2.1 Kms

1. Robert Mugabe passed away at the age of 95 on September 6, 2019. He served as the President of which nation for almost four decades?

Ans: Zimbabwe

2. Which place won the Best Swachh Iconic Place award in Swachh Bharat Mission Awards?

Ans: Vaishno Devi

3. Which among the following Ministries won the Swachh Bharat award in Swachhta Action Plan category?

Ans: Ministry of Railways

4. Which city is hosting the 28th edition of India-Thailand Coordinated Patrol exercise?

Ans: Bangkok

5. When is the International Literacy Day observed every year?

Ans: 8th September

6. Which city will host the Sixth India-China Strategic Economic Dialogue 2019?

Ans: New Delhi

7. Which country is ranked 10th in terms of gold reserves, as per the recent survey of World Gold Council?

Ans: India

8. Which Indian wrestler has been given top priority in World wrestling championship?

Ans: Bajrang Punia

9. Which automobile company recently closed its manufacturing plant for five days in Chennai?

Ans: Ashok Leyland 

10. Which country has temporarily closed its diplomatic missions in Nigeria?

Ans: South Africa

11. India has offered how much ‘Line of Credit’ for the Russian Far East region?

Ans: USD 1 billion 

12. When is the International Day of Charity observed every year?

Ans: 5th September


 

» Daily Current Affairs 7th September 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 6th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 6th September 2019 GK GS Bulletins