Latest GK GS

GK Questions 5th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 5th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When was the  World Laughter Day celebrated in the year 2019?

Ans:- 5th May 2019

2.  Recently India-Australia formed a Joint Working Group on which field?

Ans:- Counter-Terrorism

3. Indian Navy's which Indian Naval Ship (INS) was decommissioned after 36 years of service on 6th May 2019?

Ans:- INS Ranjit

4. Indian Navy to acquire which 10 helicopters from Russia? 

Ans:- Kamov Ka-31 Helicopters 

5. In Gujarat which act came into force from 1st May 2019 that will enable to open shops 24X7?

Ans:-  Gujarat Shops and Establishments (Regulation of Employment and Conditions of Service) Act, 2019

6.  Who was officially crowned Rama X of Thailand?

Ans:-  King Maha Vajiralongkorn

7. Recently, Who was named India’s envoy to Senegal?

Ans:-  Godavarthi Venkata Srinivas 

8. Which article won Asian College of Journalism’s Award for Investigative Journalism, 2018?

Ans:- Article on Coalgate 2.0

9. Which entities in India signed an agreement to seize evaders to decrease black money generation?

Ans:- CBDT and GSTN 

10. Which organization will send food to Cyclone Fani hit areas?

Ans:- Central Food Technological Research Institute (CFTRI)

11.  Which country is hosting TePe Sigeman & Co International Chess tournament-2019?
 
Ans:- Sweden
 
12. What is the name of Former Chief Justice of Madras and Kerala High Court who died at the age of 76? 
 
Ans:- Justice Subhashan Reddy 
 
13. What is the title of the autobiography of Pakistani Cricketer Sahid Afridi?
 
Ans:- Game Changer

 

» Daily Current Affairs 5th May 2019 GK GS Bulletins

» World Laughter Day Celebrations On 5th May 2019 Theme, Details, Aim, History

» Daily Current Affairs 6th May 2018 GK GS Bulletins

» GK Questions 4th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 4th May 2019 GK GS Bulletins