Latest GK GS

GK Questions 17th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions 17th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is the World Telecommunication and Information Society Day is Celebrated Every Year?

Ans:- 17th June 

2. Lok Sabha Election 2019: Election Commission has ordered to stop campaigning in West Bengal on 16th May at 10 PM by using which article of Indian constitution? 

Ans:- Article 324

3.   What is the address of the Lokpal first-ever website?

Ans:-  www.lokpal.gov.in

3. Which country's department has created 100% recyclable plastic?

Ans:- United States Department of Energy (DOE)

4. Which Indian Coast Guard Ship on 17th May 2019, got decommissioned from services after 29 years?

Ans:- ICGS Vigraha 

5. In ICC World Cup 2019 for the first time, every team will have which officer?

Ans:- Anti-corruption Officer

6.  China has blocked all the language editions of which online encyclopedia?

Ans:- Wikipedia

7. Which nation has banned headscarf in primary schools?

Ans:- Austria

8.  Which institution recently launched the 'Vision 2021' document for e-payment system?

Ans:- RBI

9. Which country’s President has declared a national emergency to protect its computer networks?

Ans:- United States

10. Which nation would be hosting the 2023 Asian Football Cup?

Ans:- China

11. Which state has 35 percent of the country's Graphite deposits as per the Geological Survey of India (GSI)?
 
Ans:- Arunachal Pradesh
 
12. When the National Dengue Day is observed every year in India?

Ans:- 18th May

13. When is the  International Day of Living Together in Peace celebrated every year?

Ans:- 16th May

14. When is the International Day of Light celebrated every year?

Ans:- 16th May

15. When is the World Hypertension Day is Celebrated Every Year?

Ans:- 17th May 2019


 

» 17th May: World Hypertension Day 2019 Theme, Details, Aim, Significance

» What is Hypertension or High Blood Pressure Types, Cause, Symptoms, Treatment

» World Hypertension Day Observed On 17th May 2018 Theme, Details, History, Purpose

» GK Questions 16th May 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 16th May 2019 GK GS Bulletin

» GK Questions 15th May 2019 General Knowledge, Current Affairs