Latest GK GS

GK Questions 7th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Friday 7th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is World Oceans Day observed?

Ans: -June 8th 

2. When is World Food Safety Day 2019 celebration observed every year?

Ans: -June 7th 

3. When is FIFA Women’s World Cup 2019 starting?

Ans:- 7th June

4.  Reserve Bank Of India (RBI) eliminates charges on which transactions?

Ans:- RTGS & NEFT Transactions

5. PM Narendra Modi formed 2 Cabinet Committees to tackle what issues of India?

Ans:- Economic growth & Unemployment

6. Under Swachh Bharat which league was launched by Union Housing and Urban Affairs Minister Hardeep Singh Puri in New Delhi?

Ans:- Swachh Survekshan 2020 league

7. Maharana Pratap 479th Birth Anniversary celebrations were held on which date?

Ans:- 6th June 2019

8. US and China war is over which generation internet?

Ans:- 5g Internet 

9. Google Map added 3 new Public Transport Navigation Features for which country?

Ans:- India

10. Recently. which veteran Bengali actress joined Bhartiya Janta Party (BJP)?

Ans:- Anju Ghosh 


 

» GK Questions 6th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» GK Questions 5th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» GK Questions 4th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 7th June 2019 GK GS Bulletins

» Daily Current Affairs 6th June 2019 GK GS Bulletins