Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Questions 26th July 2019 General Knowledge, Current Affairs

 

 

Daily GK Questions Friday 26th July 2019 General Knowledge, Current Affairs

1.  When is the 20th Anniversary of Kargil Vijay Diwas is celebrated in India?

Ans:  26th July 2019

2. India launched which first-ever space war exercise from 25 to 26 July 2019?

Ans: IndSpaceEx

3. Who has been appointed as UK’s first Indian-origin Home Secretary?

Ans: Priti Patel

4.  MS Dhoni will be deployed with the Territorial Army Battalion in which Indian state?

Ans: Jammu and Kashmir

5.  Who was elected as Deputy Speaker of Goa Assembly?

Ans: Isidore Fernandes

6. Which country has developed a method to convert Jute fibre into Bio-Degradable plastic alternative called ‘Sonali’?

Ans: Bangladesh

7. In which state the Union Environment Ministry has recently declared monkeys a Vermin for a year?

Ans: Himachal Pradesh

8. In which city Prime Minister Narendra Modi has announced the creation of a museum in memory of all the former Prime Ministers?

Ans: Delhi

9. Which educational institute has launched AI App CARE4U for the benefit of senior citizens?

Ans: IIT Kharagpur

10. Which among the following nations fired two projectiles toward East Sea?

Ans:  North Korea

 


 

Latest July 2019 Updates

» Daily Current Affairs 26th July 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 25th July 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 25th July 2019 GK GS Bulletins