Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Questions 31st July 2019 General Knowledge, Current Affairs

 

 

Daily GK Questions Wednesday 31st July 2019 General Knowledge, Current Affairs

1.   Parliament passes which bill in favor of Indian Muslims women?

Ans: Triple Talaq Bill 2019

2. Which among the following leaders will be seen guest-starring in a Man vs Wild episode with host Bear Grylls?

Ans: Narendra Modi

3. Jagdeep Dhankar was sworn in as the Governor of which state? 

Ans: West Bengal

4. Who becomes new Governor of Uttar Pradesh?

Ans:  Anandiben Patel 

5.  When is the World Day Against Trafficking in Person Celebrations held every year?

Ans: 30th July

6. Which among the following ships was commissioned into the Indian Navy?

Ans: LCU L-56

7. Business Tycoon VG Siddhartha has gone missing and extensive search operation is on in Karnataka to locate him. Siddhartha was the founder of which among the following chains?

Ans: Cafe Coffee Day (CCD)

8. Which country has built first of its kind Underwater Military Museum?

Ans: Jordan

9. Rajya Sabha member Sanjay Singh submitted his resignation from the Parliament’s upper house today. Singh belonged to which party?

Ans: INC (Congres)

10. What is the name of the tropical storm that grew into a hurricane in the US?

Ans: Erick

11. When is the World Day Against Trafficking in Person Celebrations held every year?

Ans: 30th July


 

Latest July 2019 Updates

» Daily Current Affairs 31st July 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 30th July 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 30th July 2019 GK GS Bulletins