Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Questions 26th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

 

 

Daily GK Questions Wednesday 26th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is International Day Against Drug Abuse And Illicit Trafficking observed every year?

Ans:- 26th June

2. When is International Day in Support of Victims of Torture observed every year?

Ans:- 26th June

3. When was India celebrated the 36th winning anniversary of its first cricket world cup back in 1983?

Ans:-  25th June 2019

4. When was the 44th anniversary of 1975 Emergency in India declared by Indira Gandhi observed?

Ans:- 25 June 2019

5.  When was the Day of the Seafarer 2019 Observed on 25th June 2019?

Ans:- 25th June 2019

6. what is the name of the Indo-French joint air exercise in which IAF participating starting from 1st July 2019?

Ans:- Garuda-VI

7. What is the name of DRDO’s herbal drug developed recently for Leucoderma?

Ans:- Lukoskin

8. PM Narendra Modi will attend the G-20 Summit 2019 from June 27-29 in which country?

Ans:- Japan

9. US President Donald Trump recently signed a strong banning order against which country?

Ans:- Iran

10.  How much penalty has been proposed for not providing a way to emergency vehicles under the Motor Vehicle (Amendment) Bill approved by cabinet?

Ans:- 10 Thousand

11. First-time MPs Nusrat Jahan, Mimi Chakraborty took oath as Lok Sabha members on June 25. The actresses belong to which party?

Ans:- TMC

12. Which industry icon is set to retire as Executive Chairman of his company in July?

Ans:- Azim Premji

13. Which state tops in NITI Aayog's health index followed by Andhra Pradesh and Maharashtra?

Ans:- Kerala 

14. Who has won the prestigious RedInk Award for Excellence in Indian Journalism ‘Journalist of the Year’?

Ans:- Rachna Khaira (The Tribune News Service)

15. . PM Narendra Modi, to share his thoughts in 'Mann Ki Baat' on which date in June 2019?

Ans:- 30th June 2019


 

Latest June 2019 Updates

» Daily Current Affairs 26th June 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 22nd June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 22nd June 2019 GK GS Bulletins