Latest GK GS

GK Questions 27th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Friday 28th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

1.  When is International Micro, Small and Medium-sized Enterprises 'MSME Day' celebrations held every year?

Ans:- 27th June 

2. Who was appointed as new Intelligence Bureau (IB) Director?

Ans:- Arvind Kumar 

3. Who was appointed as new RAW Chief?

Ans:-  Samant Goel

4. Which Indian State Government has launched “Jal Hi Jeevan Hai’ Scheme?

Ans:- Haryana

5.  The IOC has stripped the Olympic status of which among the following International sports associations?

Ans:- AIBA

6. What is the name of the Indo-French joint air exercise in which IAF participating starting from 1st July 2019?

Ans:- Garuda-VI

7. Which Indian state topped NITI Aayog's Health Index 2019?

Ans:- Kerala 

8. PM Narendra Modi will attend the G-20 Summit 2019 from June 27-29 in which country?

Ans:- Japan

9. Mohamed Ould Ghazouani was elected as the President of which country?

Ans:- Mauritania

10.  What is the name of US Secretary of State who met Prime Minister Modi recently in his India visit?

Ans:- Mike Pompeo

11. When is International Day in Support of Victims of Torture observed every year?

Ans:- 26th June

12. When is International Day Against Drug Abuse And Illicit Trafficking observed every year?

Ans:- 26th June


 

» Daily Current Affairs 27th June 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 26th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 26th June 2019 GK GS Bulletins