Latest GK GS

GK Questions 6th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 6th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. India and Bangladesh signed how many agreements on 5th Oct 2019?

Ans: 7

2. Which Indian cricketer has become the first Indian player who played 100 T20 internationals?

Ans: Harmanpreet Kaur

3. Which PSU company has announced to launch an initiative to turn plastic into bitumen?

Ans: Indian Oil

3. As per IMD Smart Cities Index 2019, which smart city topped in India?

Ans: Hyderabad

4. Which Indian player has become the first Indian athlete to qualify for Tokyo Olympics 2020 in individual competition?

Ans: Avinash Sable

5.  Who was recently named as MD and CEO of Tata Communications?

Ans: A.S. Lakshminarayanan

6.  Which state has launched the YSR Vahana Mitra scheme recently?

Ans: Andhra Pradesh

7. What is the name of the audio guide facility app launched by the Ministry of Tourism?

 Ans: Audio Odigos

8. Who among the following was recently appointed as chief justice of Punjab & Haryana High Court?

Asn: Ravishankar Jha

9. Which Union Ministry has instituted Vayoshreshtha Samman-2019?

Ans: Ministry of Social Justice and Empowerment

10. How many states including Delhi, Uttar Pradesh have issued 15 point guidelines to save Ganga from pollution?

Ans: 11

11. When is World Teachers’ Day celebrated every year?

Ans: 5th October


 

» Daily Current Affairs 6th October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 5th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 5th October 2019 GK GS Bulletins