Latest GK GS

GK Questions 5th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 5th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is World Teachers’ Day celebrated every year?

Ans: 5th October

2. Indian Railways renamed the New Delhi- Lohian Khas New Delhi Intercity Express to what?

Ans: Sarbat da Bhala Express

3. IRCTC privately run Train Tejas Express Starts From 5th October 2019, will run between which destinations? 

Ans: Delhi To Lucknow

4. Indian Army Inducted which Israeli Missiles?

Ans: Spike Anti-Tank Guided Missiles

5. President of India appointed New Chief Justices for how many High Courts? 

Ans: Seven

6. Who scored his maiden test century during India’s first test against South Africa?

Ans: Mayank Agarwal

7. Which country released postage stamps on the occasion of the 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi?

Ans: France

8. Who became the second fastest Indian to take 200 Test wickets after Pakistan's Pacer Wasim Akram?

Ans: Ravindra Jadeja 

9. Which Indian state becomes first to launch policy on Pneumoconiosis?

Ans: Rajasthan

10. IAF releases a promotion video of airstrike done where?. 

Ans: Balakot (Pakistan)

11. US military test-fired which ballistic missile?

Ans: Minuteman III ballistic missile

12. When is World Animal Day celebrated every year?

Ans: 4th October


 

» Daily Current Affairs 5th October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 4th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 4th October 2019 GK GS Bulletins