Latest GK GS

GK Questions 9th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 9th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Who won the 2019 Nobel Prize in Physics?

Ans: Michel Mayor, Didier Quelo & James Peebles

2. Who won the 2019 Nobel Prize in Medicine?

Ans: William G Kaelin Jr, Peter J Ratcliffe & Gregg L Semenza

3. Who will perform Shastra Puja in France after receiving the first Rafale fighter jet?

Ans: Rajnath Singh 

4. Which organisation hosted the celebrations of the first World Cotton Day in Geneva?

Ans: World Trade Organisation

5. Justice Ajai Lamba recently took the oath as Chief Justice of which High Court?

Ans: Guwahati High Court

6. India recently received the first tranche of details about the Indian Citizens account in which institution?

Ans: Swiss Banks

7. Who has been awarded the UNEP’s Asia Environmental Enforcement Award 2019?

Ans: Ramesh Pandey 

8. When was the first World Cotton Day celebrated?

Ans: 7th October 2019 

9. The Supreme Court directed which state government to assure that no more trees will be cut in the Aarey colony?

Ans: Maharashtra 

10. How much monetary assistance will be provided to the families of battle casualties after the Government’s latest hike?

Ans: Rs 8 lakh

11. Which country has fined 80 people and groups for alleged 1MDB payments?

Ans: Malaysia


 

» Daily Current Affairs 9th October 2019 GK GS Bulletins

» World Space Week: 4 October-10 October 2019 Theme, Details, Aim, Significance

» GK Questions 7th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 7th October 2019 GK GS Bulletins