Latest GK GS

GK Questions 7th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 6th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Where is the 50th edition of IFFI to be held?

Ans: Goa

2.  Which Government body unveiled eco-friendly' Green Crackers' to celebrate Diwali 2019?

Ans:  CSIR

3. Who won the Japan Open title?

Ans: Novak Djokovic

3. India is celebrating Wildlife Week 2019 from which dates?

Ans: 2nd October to 8th October 2019

4. What is the name of India's first mountain military exercise?

Ans: Him Vijay

5.  Who was re-elected as the President of JD(U) for another term?

Ans: Nitish Kumar

6.  Where has been India’s 1st plant to produce diesel from plastic waste opened?

Ans: Mathura, Uttar Pradesh

7.  UNESCO has appointed which Mexican actress as a goodwill ambassador for indigenous people?

 Ans: Yalitza Aparicio 

8. China launched which new satellite to take high-quality photos?

Asn: Gaofen-10 satellite 

9. Which Union Ministry has instituted Vayoshreshtha Samman-2019?

Ans: Ministry of Social Justice and Empowerment

10. When will Indian Home Minister Rajnath Singh will receive first Rafale fighter aircraft from France?

Ans: 8th October 2019

11. India and Bangladesh signed how many agreements on 5th Oct 2019?

Ans: 7


 

» Daily Current Affairs 7th October 2019 GK GS Bulletins

» India celebrates Wildlife Week from 2nd to 8th October 2019 Theme, Details, Aim

» GK Questions 6th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 6th October 2019 GK GS Bulletins