Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Questions 11th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

 

 

GK Questions 11th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is International Girl Child Day celebrated every year?

Ans: 11th October

2. When is World Sight Day celebrated every year?

Ans: 10th October

3. When is World Mental Health Day observed every year?

Ans: 10th October

4. India has condemned which country’s military offensive in Syria?

Ans: Turkey 

5. Which state has lifted travel restrictions on tourists?

Ans: Jammu and Kashmir

6. After Union Cabinet’s approval, what is the new honorarium amount that will be given to ASHA workers?

Ans: Rs 2000

6. Which Programme has been launched by the Union Government to encourage talented children to enrich their skills?

Ans: DHRUV

7. Who has been awarded the 2018 Nobel Prize in Literature?

Ans: Olga Tokarczuk

8. Who won the Nobel Prize in Literature 2019?

Ans: Peter Handke

9. Which Bank has recently reduced the lending rates by ten basis points?

Ans: SBI

10. India was ranked at which position at the Global Competitiveness Index 2019?

Ans: 68


 

Latest October 2019 Updates

» Daily Current Affairs 11th October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 10th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 10th October 2019 GK GS Bulletins