Latest GK GS

GK Questions 10th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 10th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Who among the following won the Nobel Prize in Chemistry 2019?

Ans: John B Goodenough, M Stanley Whittingham, and Akira Yoshino

2. Who among the following won the Nobel Prize in Physics 2019?

Ans: James Peebles, Michel Mayor, and Didier Queloz 

3. When is World Post Day observed?

Ans: 9th October  

4. India was ranked at which position at the Global Competitiveness Index 2019?

Ans: 68

5. Which economy topped the Global Competitiveness Index 2019?

Ans: Singapore

6. Modi 2.0 Cabinet recently approved additional installment of how much percent Dearness Allowance to Government employees?

Ans: 5%

7. Modi 2.0 Cabinet recently approved the inclusion of how many displaced families in Cabinet approved Rehabilitation Package?

Ans: 5,300 displaced families

8. Cabinet recently relaxed the requirement of Aadhaar Card seeded data to avail of the benefits of which scheme?

Ans: Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-Kisan)

9. When is World Mental Health Day observed every year?

Ans: 10th October

10. Which newspaper recently announced to stop its print venture and go digital completely?

Ans: Daily News & Analysis

11. Who won the 2019 Nobel Prize in Medicine?

Ans: William G Kaelin Jr, Peter J Ratcliffe & Gregg L Semenza


 

» Daily Current Affairs 10th October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 9th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 9th October 2019 GK GS Bulletins