Latest GK GS

GK Questions 17th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 17th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When is International Poverty Eradication Day is observed every year?

Ans: 17th October

2.  According to the World Giving Index 2019, India was ranked at what place?

Ans:  82nd

3. What is the name of the Indo-Japan Joint Air Force Exercise that starts from 17 Oct 2019?

Ans: Shinyuu Maitri

4. According to the World Giving Hunger Index 2019, India was ranked at what place?

Ans: 102nd 

5. According to the IMF's World Economic Outlook 2019 Report: India’s growth rate was predicted to what percent?

Ans: 6.1%

6. Which scheme was recently launched by FSSAI on the occasion of World Food Day??

Ans: Food Safety Mitra

7. Who has been recently selected as president of the Indian Pharmaceutical Alliance?

Ans: Satish Reddy

8. India and which country is organizing a joint military exercise ‘Shinyuu Maitri’?

Ans: Japan

9. Who has been recently appointed as a new law secretary?

Ans: Anoop Kumar Mendiratta

10. Which Indian Armed Forces recently organized the Sangam Youth Festival?

Ans: Indian Military

11. Which authors won jointly the 2019 Booker Prize?

Ans: Margaret Atwood and Bernardine Evaristo

12. When International Rural Women Day is observed every year?

Ans: 16th October


 

» Daily Current Affairs 17th October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 16th October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 16th October 2019 GK GS Bulletins