Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Question 4th Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

 

 

Daily GK Questions 4th October 2018 Current Affairs, General Knowledge

1. Which alcohol control initiative has been launched by the World Health Organization (WHO), recently?

Ans:- SAFER

2. According to UNCTAD’s latest report “Trade and Development Report”, which is India’s GDP growth forecast for 2018?

Ans:- 7.0 %

3.  The National Khadi Festival 2018 was held in which city?
 Ans:-  Mumbai

4. India’s first methanol-based alternative cooking fuel is going to be established in which state?
Ans:- Assam

5. Which state government has launched its own food security scheme to cover those left out from NFSA?

Ans:- Odisha

6. The third highest national flag was unfurled recently in which city?
Ans:-  Guwahati

7. Barham Salih has been newly elected as the President of which nation?
Ans:-  Iraq 

8. Which city has launched India’s first flood forecasting and early warning system (FFEWS)?
Ans:-  Kolkata

9. Who has been elected as the President of Hockey India?
 Ans:-Mohd Mushtaque Ahmad

10. When was the International day of non-violence observed?
 Ans:- October 2


 

Latest Question Answer Updates

» GK Question 1st Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

» GK Question 30th Sep 2018 Current Affairs, General Knowledge

» GK Question 28th Sep 2018 Current Affairs, General Knowledge

» 3rd October 2018 Daily Current Affairs GK GS Bulletins

» 2nd October 2018 Daily Current Affairs GK GS Bulletins

» Current Affairs 1st October 2018 Latest GK GS Bulletins