Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

Daily GK Question Sunday, 21st October 2018 General Knowledge, Current Affairs

 

 

Daily GK Question Sunday, 21st October 2018 General Knowledge, Current Affairs

1. According to a report by the Chinese government-controlled newspaper 'The Global Times', which of the following countries can buy Chinese supersonic missile 'HD-1', which is being better than the BrahMos supersonic missile system manufactured by India and Russia?

Ans:-  Pakistan

2. Which chairman of the Welspun Group took over the presidency of the industry organization Assocham on October 17, 2018?

Ans:- Balakrishna Goenka

3.  In the case of the murder of a woman in Satlok Ashram in 2006, a court of Hisar (Haryana) on October 17, 2018, sentenced Rampal to 13 supporters along with 13 supporters?

Ans:-  life prison

4. Canada has become the second country in the world after which country to become law-abiding for ganja?

Ans:-  Uruguay

5. How many years after the end of the monarchy in Nepal, has the government made the Rajmukut, the sceptre and the Raj Talwar public?

Ans:- After 10 years

6. In which state will the railway station be built inside the tunnel, which will be the first station of this kind in the country?

Ans:-  Himachal Pradesh

7. Which of the following is celebrated every year on World Food Day?

Ans:-  10 October 

8. Which of the following is the 58th most competitive economy in the 2018 Global Competitiveness Index of the World Economic Forum (WEF)?

Ans:-  India


 

Latest Question Answer Updates

» GK Question 19th Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

» GK Question 18th Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

» GK Question 17th Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

» Daily Current Affairs 19th October 2018 GK GS Bulletins