Latest GK GS

GK Questions 12th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Thursday 12th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. When did PM Narendra Modi launches Kisan Man Dhan Yojana Scheme in Jharkhand?

Ans: 12 Sep 2019

2. PM Narendra Modi launched the National Animal Disease Control Programme at what date?

Ans: 11th September 2019

3. India's DRDO Successfully test-fired which missile system?

Ans: Man-Portable Anti-Tank Guided Missile System (MPATGM)

4. Who was recently fired by US President Donald Trump from his post of National Security Adviser?

Ans: John Bolton

5. The 9/11 terrorist attacks in the USA completed how many years in 2019?

Ans: 18

6. Which country has decided to extend post-study work visas for foreign students to two years?

Ans: UK

7. Which country was the honored country at the 84th Thessaloniki International Fair (TIF)?

Ans: India

8. Who was appointed as the Principal Secretary to the Prime Minister Narendra Modi recently?

Ans: Pramod Kumar Mishra

9. Who has been appointed as the Principal Advisor to Prime Minister Narendra Modi?

Ans: PK Sinha

10. PM Modi recently launched the National Animal Disease Control Programme from which city?

Ans: Mathura 

11. Which state recently announced to reduce the amount of traffic challans by almost 50 percent?

Ans: Gujarat

12. Malaria can be eradicated from the world by which year as per the latest ‘Lancet’ report?

Ans: 2050

13. Which of the following NRI industrialists was nominated to the UK’s House of Lords?

Ans: Rami Ranger


 

» Daily Current Affairs 12th September 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 11th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 11th September 2019 GK GS Bulletins