Latest GK GS

GK Questions 26th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 26th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Who among the following was conferred “Global Goalkeeper" award?

Ans: Narendra Modi 

2. Defence Minister Rajnath Singh commissioned which among the following vessels on September 25, 2019?

Ans: ICGS Varaha

3. Who has been selected for the Dadasaheb Phalke award?

Ans: Amitabh Bachchan

4. National unity award has been constituted on whose name?

Ans: Sardar Vallabhbhai Patel

5. Who has become the first Indian cricketer to bowl 3 maidens in T20Is?

Ans: Deepti Sharma 

6. Which country will host the Exercise MALABAR 2019?

Ans: Japan

7. When is the National Unity Day observed every year in India?

Ans: 31st October

8. PM Narendra Modi announced how much grant for the Pacific Islands Developing States recently?

Ans: USD 12 million

9. Which organization launched the Project NETRA recently to protect space assets?

Ans: ISRO

10. Which of the following is India’s first corporate-run train that is slated to run from Lucknow to Delhi?

Ans: Tejas Express

11. When was the 6th India Water Week 2019 Inaugurated in New Delhi?

Ans: 24th September 2019

12.  When is the World Maritime Day Celebrated Every Year?

Ans: Last Thursday of September

13. When is the World Contraception Day Celebrated Every Year?

Ans: 26th September 2019

14. When is the International Day for the Total Elimination of Nuclear Weapons Celebrations Held Every Year?

Ans: 26th September 2019

15. When is the World Pharmacists Day Celebrated every year? 

Ans: 25 September 2019


 

» Daily Current Affairs 26th September 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 25th September 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 25th September 2019 GK GS Bulletins