Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Questions 1st August 2019 General Knowledge, Current Affairs

 

 

Daily GK Questions Thursday 1st August 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Who was appointed as the new speaker of Karnataka Assembly?

Ans. Vishweshwar Hegde Kageri

2. Which Indian city topped in Dell Global Women Entrepreneur Cities Index 2019?

Ans: Bengaluru

3. Which nation has offered to mediate between Bangladesh and Myanmar for early repatriation of Rohingyas?

Ans: Japan

4.  The Shawala Teja Singh temple is now open for Hindus after 72 Years. Where is the temple located?

Ans: Pakistan

5.  When is the World Day Against Trafficking in Person Celebrations held every year?

Ans: 30th July

6. Union Minister Dharmendra Pradhan launched the Atal Community Innovation Centre in which city?

Ans: New Delhi

7. Who among the following has been named as the interim board chairman of Coffee Day Enterprises?

Ans: SV Ranganath

8. Who was appointed as the COO of Coffee Day Enterprises?

Ans: Nitin Bagmane

9. Which nation has announced one-month free visa on arrival to foreign nationals from nearly 50 nations?

Ans: Sri Lanka

10. Which Indian cricketer was handed an eight-month banned after failing the dope test?

Ans: Prithvi Shaw

11.  Parliament passes which bill in favor of Indian Muslims women?

Ans: Triple Talaq Bill 2019


 

Latest August 2019 Updates

» Daily Current Affairs 1st August 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 31st July 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 31st July 2019 GK GS Bulletins