Latest GK GS

GK Questions 10th July 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Wednesday 10th July 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Who was appointed as Head of Cricket at the National Cricket Academy (NCA)?

Ans:-  Rahul Dravid 

2. India and Myanmar bilateral meeting were conducted on which issue?

Ans:-  Drug Trafficking 

3.   Delhi Police which operation rescued 333 missing children since January 2019?

Ans:- Operation Milap

4. Italy’s which hills included on UNESCO World Heritage list?

Ans:- Prosecco Hills 

5.  DRDO carried out 3 tests of which missile in a single day in Pokhran?

Ans:- Nag Missile

6. Which Tennis women player was fined USD 10,000 for Damaging Wimbledon Court?

Ans:- Serena Williams 

7. Which car company launched India’s first fully electric SUV in New Delhi?

Ans:- Hyundai Motor

8. Which Bank recently announced to pull out of global equities sales and trading to scale back investment banking?

Ans:- Deutsche Bank 

9. Which Indian Bollywood movie wins NETPAC Award for Best Asian Film at BIFAN?

Ans:- Gully Boy

9. Which helicopters arrived at the Mundra port in Gujarat for the Indian Air Force?

Ans:-  Chinook

10. Prime Minister Modi recently unveiled the statue of former Prime Minister Lal Bahadur Shastri at which city?

Ans:-  Varanasi

11. Which state government has announced for monthly Rs 10K allowance for Padma award winners facing the financial problem?

Ans:- Odisha Government


 

» Daily Current Affairs 10th July 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 8th July 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 8th July 2019 GK GS Bulletins