Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Question 5th Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

 

 

Daily GK Question 5th October 2018 Current Affairs, General Knowledge

1. The Union Cabinet approved the implementation of Metro Rail Project comprising Ring Line of length 31.55 Km from Bengali Square to Patasia in which city?

Ans:- Indore

2.  Myanmar leader Aung San Suu Kyi became the first person to be stripped off which honour?

Ans:-  Canadian citizenship

3. The Union Cabinet approved MoU between India and which country on bilateral cooperation in the road transport and road industry?

Ans:- Russia

4. Which state’s cabinet has given its approval to regularise 8886 teachers? 

Ans:-  Punjab

5.  Which bank has reduced its ATM withdrawal limit to Rs 20,000?

Ans:-State Bank of India

6. The Union Cabinet has hiked the MSP of which crops?

Ans:-Rabi Crops

7.  Chanda Kochhar has quit her position as the CEO and MD of this bank with immediate effect. 
Ans:- ICCI

8.  Frances H. Arnold, George P. Smith, Sir Gregory P. Winter won the 2018 Nobel Prize in which field?

Ans:- Chemistry

9. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the first Assembly of the International Solar Alliance in which city?

Ans:- New Delhi

10.  International Court of Justice has ordered the United States to ease its sanctions on which nation?

Ans:- Iran 

11. Which bank has reduced its ATM withdrawal limit to Rs 20,000?

Ans:- State Bank of India

12. The RBI has imposed penalty worth Rs 5 crore on which Indian bank for non-compliance of certain direction?

Ans:-  Federal Bank 

GK Question 4th Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge


 

Latest Question Answer Updates

» GK Question 4th Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

» GK Question 1st Oct 2018 Current Affairs, General Knowledge

» GK Question 30th Sep 2018 Current Affairs, General Knowledge

» 3rd October 2018 Daily Current Affairs GK GS Bulletins

» 2nd October 2018 Daily Current Affairs GK GS Bulletins