Latest GK GS

GK Question of The Day: November 17th , 2018

Daily GK Question November 17th, 2018 General Knowledge, Current Affairs

1. For the first time in the history of America, which news channel has filed a lawsuit in the White House?

Ans:- CNN

2. What is the name of the recent cyclonic storm, which has been declared a high alert in Tamil Nadu?

Ans:- Yards

3. According to media reports, ING Group has decided to sell the remaining stake in the bank, which is about Rs 7,200 crore.

Ans:-  Kotak Mahindra Bank

4. Which is the first country in G-7 countries whose central bank's property has more than the entire economy of the country?

Ans:- Japan

5. Which GSAT-29 satellite launched by India was recently released with the help of the largest rocket?

Ans:- GSLV-Mk2

6. What is the name of the joint war practice organized by India and Japan recently concluded?

Ans:- Religion guardian

7. 38th Indian International Trade Fair is being organized in which of the following State / Union Territories?

Ans:- Delhi

8. In the review meeting of the North Eastern States, what is the timing of all the North Eastern States free from defecation?

Ans:-  December 2018

9. Indian Railways have decided to install 100-ft tall tricolour on the busiest railway stations in the country?

Ans:- 75

10 The location of the Ramayana Express which was recently run on the Ramayana circuit was flagged off from which place?

Ans:- Safdarjung Station


 

» GK Question of The Day: November 15th , 2018

» November 14th , 2018 GK Question of The Day

» November 13th , 2018 GK Question of The Day