Latest GK GS

November 13th , 2018 GK Question of The Day

Daily GK, question November 13th, 2018  General Knowledge, Current Affairs 

1. A recently launched. R. What is the name of Rahman's biography?

Ans:- Notes of a Dream

2. Which is the country in which UNICEF has feared to be affected by the hunger of 70 lakh children?

Ans:- Yemen

3. In what place recently was the "Global Cooling Innovation Summit" organized in India?

Ans:- New Delhi

4. On which day is National Education Day celebrated?

Ans:- 11th November

5. Which state has recently announced a grant of Rs 25,000 for girls to complete graduation?

Ans:- Bihar

6. In which country was the Vice President of India, Venkaiah Naidu recently commemorated the memory of Indian soldiers in World War I?

Ans:- France

7. What is the name of the aviation minister and senior BJP leader in the Vajpayee government who recently died in Bangalore?

Ans:-Ananth Kumar

8. Which IIT has invented solar energy powered portable cold storage device?

Ans:- IIT Madras

9. Which project was given the 2018 UNESCO Asia-Pacific Award for Cultural Heritage Conservation?

Ans:-   Ladakh Restoration Project

10. Recently Prime Minister Narendra Modi launched the Multi-Modal Terminal of Which Water Highway?

Ans:- Prayagraj-Haldia


 

» Current Affairs : November 10th , 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 9th , 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 7th , 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 6th, 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 3rd, 2018 GK Question of The Day