Latest GK GS

Updated By: LatestGKGS Desk

GK Question of The Day: November 15th , 2018

 

 

Daily GK, question November 15th, 2018  General Knowledge, Current Affairs 

1. Which banking solution was launched by Prime Minister Modi in a program organized on Financial Technologies (Finitech) in Singapore?

Ans:- Epics

2. According to a report of World Economic Fund, which country is the safest country in the world to visit?

Ans:- Iceland

3. Who is the additional responsibility of the Ministry of Chemicals and Fertilizers after the demise of Union Parliamentary Affairs and Chemicals and Fertilizers Minister Ananth Kumar?

Ans:-  Sadanand Gowda

4. What is the name of Ashok Leyland CEO who has recently resigned?

Ans:- Vinod Dashari

5. Which is the first country in G-7 countries whose central bank's property has more than the entire economy of the country?

Ans:- Japan

6. According to the report of consultant firm KPMG, which country's companies have invested Rs 14,500 crore in India's startups?

Ans:- China

7. Who has been given additional charge of Parliamentary Affairs Ministry after the demise of Union Parliamentary Affairs and Chemicals and Fertilizers Minister Ananth Kumar?

Ans:- Narendra Singh Tomar

8. If the Cine and TV Artists Association (Sinta) does not appear in front of the executive committee about allegations of sexual abuse, which actor's membership has ended up to the next notice?

Ans:- Alok Nath

 9. Indian Railways have decided to install 100-ft tall tricolour on the busiest railway stations in the country?

Ans:- 75

10. What is the name of Flipkart co-founder and CEO who recently resigned from the post?

Ans:-  Binny Bansal


 

Latest Question Answer Updates

» November 14th , 2018 GK Question of The Day

» November 13th , 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 10th , 2018 GK Question of The Day

» Current Affairs : November 7th , 2018 GK Question of The Day