Latest GK GS

GK Question of The Day: November 18th , 2018

Daily GK, Question November 18th, 2018  General Knowledge, Current Affairs

1. After the resignation by Flipkart CEO, what is the name of the CEO of Mintara who has announced the resignation?

Ans:- Anant Narayanan

2. Where was the other Mega Food Park recently inaugurated?

Ans:-  Aurangabad

3. Who has been invited as the Chief Guest of the Republic Day 2019 Festival of India?

Ans:- Cyril Rumphosa

4. Which private bank has recently launched India's first button interactive credit card?

Ans:- IndusInd Bank

5. Which portal was started by Delhi Police to provide technical training to the police personnel?

Ans:-  Accomplished

6. Name the Indian female player who has scored more runs than any male cricket player in Twenty20 match?

Ans:- Mithali Raj

7. Who among the following has appointed the Chief Representative of Asia and Pacific Region for the Bank for International Settlements?

Ans:- Siddharth Tiwari

8. With which country did India recently sign MoU for cooperation in the research on cancer?

Ans:- England

9. According to the statistics released by the Global Cancer Observatory recently, what percentage increase in cases of cancer in India has been recorded in the last six years?

Ans:- 15.7%

10. Which Indian player has recently been appointed as a young ambassador by UNICEF?

Ans:-  Hima Das


 

» GK Question of The Day: November 17th , 2018

» GK Question of The Day: November 15th , 2018

» November 14th , 2018 GK Question of The Day

» Daily Current Affairs 16th November 2018 GK GS Bulletins

» Daily Current Affairs 15th November 2018 GK GS Bulletins

» Daily Current Affairs 14th November 2018 GK GS Bulletins