Latest GK GS

GK Question of The Day: November 20th , 2018

Daily, GK question November 20th, 2018 General Knowledge, Current Affairs.

1. Who has recently been appointed a director of the Enforcement Directorate?

Ans:- Sanjay Kumar Mishra

2. Which of the three members nominated for the National Women's Commission by the Ministry of Women and Child Welfare is not one?

Ans:- Savitri Devi

3. On which day is the National Press Day celebrated in India?

Ans:-November 16

4. Recently, where hundreds of people were injured and 3 people died in the grenade attack on the Nirankari religious site?

Ans:- Amritsar

5. Which state has recently been granted Maratha reservation?

Ans:-  Maharashtra

6. How many fast-track courts have been sanctioned in the country under the fund, funded by the Central Government?

Ans:- 1023

7. The central government recently signed a $ 300 million loan agreement with the international bank for IIFCL?

Ans:- Asian development bank

8. Prime Minister recently inaugurated the metro line for which Haryana area?

Ans:-  Ballabhgarh

9. Recently, the picture was taken by the satellite of which country has shown that the Statue of Unity also looks clean from space?

Ans:- America

10. Which player recently launched his autobiography '281 and Beyond'?

Ans:- VVS Laxman


 

» GK Question of The Day: November 18th , 2018

» GK Question of The Day: November 17th , 2018

» GK Question of The Day: November 15th , 2018

» Daily Current Affairs 24th November 2018 GK GS Bulletins

» Top Union Cabinet Approvals 23rd October 2018 GK, Current Affairs, News

» Daily Current Affairs 23rd November 2018 GK GS Bulletins