Latest GK GS

GK Questions 3 September 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Tuesday 3 September 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. Who has become the third Indian to take a hat-trick in Test cricket?

Ans: Jasprit Bumrah

2. Who has become the fastest Indian keeper to claim 50 Test dismissals?

Ans: Rishabh Pant 

3. PM will be honored by Bill & Melinda Gates Foundation for which among the following initiatives?

Ans: Swachh Bharat Abhiyaan

4. Vikram Lander successfully separated from Chandrayaan-2 orbiter on which date?

Ans: 2nd September 2019

5. India has proposed to undertake deep ocean mining under which of the following projects?

Ans: Samudrayaan

6. Pakistan allowed consular access to Kulbhushan Jadhav on which date?

Ans: 2nd September 2019

7. Which nation will soon launch a special police unit to patrol isles in the East China Sea?

Ans: Japan

8. Which country signed an agreement with Reliance Power of India to set up a gas-based plant in Meghnahat?

Ans: Bangladesh

9. Who became Governor of Telangana?

Ans: Tamilisai Soundararajan

10. Who became Governor of Kerala? 

Ans: Arif Mohammad Khan

11. Who became Governor of Himachal Pradesh?

Ans: Bandaru Dattatraya 

12. Who became Governor of Rajasthan?

Ans: Kalraj Mishra

13. Who became Governor of Maharashtra?

Ans: Bhagat Singh Koshyari

15. Global Happiness Survey: India ranked what on happiness index among 28 nations?

Ans: 9th


 

» Daily Current Affairs 3 September 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 2 September 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 2 September 2019 GK GS Bulletins