Latest GK GS

GK Questions 3rd October 2019 General Knowledge, Current Affairs

GK Questions 3rd October 2019 General Knowledge, Current Affairs

1. President Ram Nath Kovind conferred which award on 3rd October 2019? 

Ans: Vayoshreshtha Samman 2019

2. Who was appointed as the MD and CEO of the Punjab National Bank (PNB)?

Ans: S Mallikarjuna Rao 

3. DRDO successfully conducted which missile's land-attack version?

Ans: BrahMos Missile

4. Who became the new IAF Chief?

Ans: Air Marshal RKS Bhadauria

5. When will single-use plastic be banned in India?

Ans: October 2nd 

6. Which birth anniversary of Father of the Nation Mahatma Gandhi is being celebrated on 2nd October 2019?

Ans 150

7. When is the International Day of Non-Violence is celebrated every year?

Ans: 2nd October

8. When is the National Anti-Drug Addiction Day observed every year?

Ans: 2nd October

9. When is the International Day of Older Persons celebrated every year?

Ans: 1st October

10. Name economist who was appointed as the Executive Director for India at IMF?

Ans: Surjit Bhalla


 

» Daily Current Affairs 3rd October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 2nd October 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 2nd October 2019 GK GS Bulletins

» GK Questions 1st October 2019 General Knowledge, Current Affairs