Latest GK GS

GK Questions 10th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

Daily GK Questions Monday 10th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

1.  Modi 2.0 Cabinet approved which pension scheme for farmers?

Ans:- Pradhan Mantri Kisan Pension Yojana

2.  I&B Ministry instituted which award from the year 2019 onwards?

Ans:- Antarashtriya Yoga Diwas Media Samman

3. Modi 2.0 Cabinet extends which scheme to all farmers?

Ans:- Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) Scheme 

4. Recently, ISRO will conduct which first-ever exercise in July 2019, in competition with China?

Ans:- Simulated Space Warfare

5. Where PM Narendra Modi will lead to the main event of International Yoga Day on 21st June 2019?

Ans:- Ranchi

6. Which country's airline was named as World’s Most Punctual Airline?

Ans:- SriLankan Airlines

7. When is World Oceans Day observed?

Ans: -June 8th 

8. Indian PM Narendra Modi conferred with the highest civilian award 'Izzudeen' of which country?

Ans:- Maldives

9. NASA had Invited business ventures for which Tourism?

Ans:- International Space Station Tourism

10. China launched which Space Rocket from the Yellow Sea for the first time?

Ans:- Long March 11

11.  IAF signs Rs 300 crore deal to procure SPICE 2000 bombs from which country?

Ans:- Israel


 

» GK Questions 9th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» GK Questions 8th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» GK Questions 7th June 2019 General Knowledge, Current Affairs

» Daily Current Affairs 10th June 2019 GK GS Bulletins

» Daily Current Affairs 9th June 2019 GK GS Bulletins